Make your own free website on Tripod.com
Tuning & Racing

Home

Welkom
TE KOOP
Filmpjes
Foto's
Opening Art In Motion
Diversen Projecten
Project Swift
Streetracing
Dump Valve
Online Shop's
Kits & Spoilers
Nos
Tuning Links
Ramen Tinten
Banden
Club's
Kit Cars
Tuning Bladen
Aanbiedingen
Actie's
Evenementen
E-mail
Gastenboek
Gekregen Awards
Chat
Race Spelletjes
Nos

nos.jpg

Het gebruik van nitrous oxide (N2O) als een performance verbeteraar stamt uit de tweede wereld oorlog, waar het werd gebruikt om de geallieerde vliegtuigen een emergencyboost te geven in airspeed en hoogte mogelijkheden. Met de komst van de straalmotoren verdween de interesse in nitrous oxide.  

Er waren sporadische pogingen om nitrous oxide te gebruiken in race wagens. Het was voornamelijk clandestien en een zorgvuldig bewaard geheim waar maar weinig mensen vanaf wisten. In de jaren 70 werd nitous oxide her ontdekt  en was het een hot item geworden.

In 1978 werd door Mike Thermos en Dale Vaznaian Nitrous Oxide Systems Inc. Opgericht. Ze hebben het nitrous oxide niet uitgevonden maar het gebruik ervan geperfectioneerd

Een motor werkt door verbranding van bezine, dit zet uit en duwt de zuiger naar beneden. Wil je meer pks? Verbrand meer bezine zodat dit de zuiger met meer kracht naar beneden kan duwen. Lijkt simpel maar zo is het helaas niet.. Er zijn een aantal factoren wat pk verhoging een complex probleem maken. Drie van de basis problemen zijn de volgende.

Ten eerste heeft alle brandstof zuurstof nodig om te kunnen verbranden. Als je meer brandstof wil verbranden heb je ook meer zuurstof nodig. Vrijwel alle motor tunings producten verhogen de flow van brandstof en zuurstof. Nokkenassen, inlaatspruitstukken, luchtfilters, uitlaatsystemen, superchargers, turbochargers en nitrous oxide systems zijn duidelijke voorbeelden van hoe je de motor beter kan laten  ademen (er meer zuurstof instoppen om meer benzine te kunnen verbranden) zodat de pks toenemen. Nitrous oxide injectie geeft een zeer efficiŽnte toename van de zuurstof/brandstof flow. Dit is de reden waardoor nitrous oxide zon grote toename van het aantal pks geeft.

Een tweede factor is de verdamping van de brandstof. Benzine brand niet in vloeibare staat. De benzine moet eerst veranderen in benzinedamp, dit gebeurt simpelweg door verdamping. Voor een efficiŽnte verdamping moeten de brandstof druppels zo klein mogelijk zijn. Hoe meer druppeltje hoe groter het oppervlak hoe beter de verdamping. Dit is de reden waarom NOS nitrous systems meer pks kan maken dan sommige andere systemen.

Het derde factor is de dichtheid van het lucht/brandstof mengsel. De luchtdichtheid is het resultaat van de atmosferische druk (het gewicht van de atmosfeer boven je), temperatuur en luchtvochtigheid. We kunnen de luchtdruk niet veranderen maar we kunnen wel de temperatuur van de inlaatlucht beÔnvloeden (b.v. intercoolers bij turbo motoren) Koude lucht heeft een hogere dichtheid dus levert dit meer pks. Wanneer nitrous oxide geinjecteerd wordt gaat dit van een vloeibare vorm naar een gasvorm, dit proces onttrekt veel warmte uit de omgeving waardoor het gas erg koud wordt. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in het inlaattraject flink afneemt. De toegenomen dichtheid van het mengsel zorgt dus voor meer pkdankzij het nitrous oxide system

Voor de motor is nitrous oxide een meer pure vorm van normale lucht. Omdat we alleen maar geÔnteresseerd zijn in de zuurstof in de lucht, is nitrous oxide een eenvoudige manier om de hoeveelheid zuurstof te verhogen om meer pks te verkrijgen. De extra power komt altijd van de extra brandstof. Nitrous oxide is geen brandstof. Nitrous oxide is een makkelijkere manier om meer zuurstof te krijgen die nodig is om meer brandstof te verbranden. Als je alleen nitrous oxide toedient en niet meer brandstof, dan versnel je alleen de verbranding van de brandstof ten opzichte van normaal. Dit resulteert , vaker wel dan niet, in destructief pingelen. De energie komt van de brandstof en niet van het nitrous. Nitrous oxide zorgt er alleen voor dat je grotere hoeveelheden brandstof kan verbranden in dezelfde hoeveelheid tijd. Het totale effect is een forse toename in de totale hoeveelheid energie die vrijkomt, deze zorgt ervoor dat je meer pks hebt

Een overzicht van wet en dry systems

Dit zijn de twee basis types van nitrous systemen (het direct port systemniet meegerekend)

Over het dry systeem is de meeste verwarring.  Een drynitrous system betekent eenvoudigweg dat de benodigde brandstof door de standaard injectoren wordt geleverd. (onthou, brandstof geeft power, nitrous zorgt ervoor dat je er meer van kan verbranden)Het bovenste gedeelte van het inlaatspruitstuk blijft droog (geen brandstof). Dit bereiken we door twee methoden. Ten eerste wordt de druk verhoogd door de toediening van nitrous wanneer het systeem wordt geactiveerd. Dit zorgt voor een toename van de brandstofflow (vergelijkbaar met de tuinslang van half open naar volledig open te zetten) De tweede manier om de benodigde brandstof toe te dienen is door de tijd dat de injectoren open staan te verlengen. Dit wordt gedaan door te veranderen wat de computer ziet, de computer dwingen om de benodigde brandstof toe te voegen. Nu er voldoende brandstof is kan de extra brandstof worden verbrand m.b.v. het nitrous en zo voor meer power zorgen.

Het tweede type van een nitrous kit is een wet system. De kit geeft nitrous en brandstof tegelijkertijd af (normaal gezien 3-4 voor het gasklephuis). Dit systeem maakt het bovenste gedeelte van het inlaatspruitstuk nat met brandstof. Dit systeem wordt aangeraden voor turbo/supercharged motoren

nos1.gif